top of page
  • emblajezici

Okusi svijeta: Meksiko - Fiesta okusa na svakom koraku

Dobrodošli u Meksiko, zemlju koja vas poziva na pravu feštu okusa! Svakim korakom otkrijete novi eksplozivni okus koji vas odvodi na gastronomsku avanturu kroz Meksiko.


Tacos: Meksički klasik

Taco, najpoznatija meksička poslastica, savršen je spoj sočnog mesa, svježeg povrća i aromatičnih umaka, sve smješteno u hrskavi ili mekani tortilju. Ovo je jelo koje vam neće samo napuniti trbuh, već i razbuditi vaše okusne pupoljke i oživjeti vaše osjećaje.

Guacamole: Zeleno zlato

Nema priče o meksičkoj kuhinji bez spomena guacamolea - kremaste smjese avokada, luka, rajčice, cilantra i limunovog soka, savršeno poslužene s hrskavim tortilja čipsom. Svaki zalogaj je kao mala eksplozija okusa koja vas odvodi na plažu uz zalazak sunca.


Margarita: Osvežavajući koktel

Kad je vrijeme za piće, nema ničeg boljeg od klasične margarite - koktel od tekile, limete i Cointreaua, poslužen uz rub čaše posut solju. Ovaj osvježavajući napitak savršen je za uživanje uz meksički zalazak sunca ili kao dodatak vašem meksičkom obroku.


Meksiko je zemlja koja slavi život kroz hranu i piće. Dakle, kad sljedeći put posjetite Meksiko, ne zaboravite upustiti se u ovu gastronomsku feštu i doživjeti sve čarolije koje vam Meksiko nudi. ¡Buen provecho!


1 view0 comments

Comments


bottom of page